Twente

Goor Markelo

Route van 32 kilometers en 210 hoogtemeters. Route die gaat over de befaamde heuvels van Markelo: Herikerberg, de Hulpe, Kattenberg, Markeloseberg. Een van de meest gevarieerde routes van Oost Nederland langs de motorcrosscircuit Markelo, Schipbeek en Twentekanaal. Prachtige Singletracks met als toptrack de Galgenbelt. 

De Friezenberg en Apenberg liggen op korte afstand van deze route.

 Enter Nijverdal

Markering: eigen GPX  Route van 41 kilometer met 180 hoogtemeters. Mooie verbindingsroute tussen ATB Holten Haarle, ATB Hellendoorn Nijverdal, ATB Wierden, ATB Rijssen en ATB Goor Markelo.

De route gaat langs de regge richting de buurtschappen Notter en Zuna. Vlak voor Nijverdal ga je richting de Noetselerberg. Dit gebied ga je helemaal door tot achter de snelweg waar de natuurgebied de Borkeld begint. Daar kan je door tot de Friezenberg en beklim je de Apenberg. Via de Rijssenseberg ga je terug naar het startpunt. Niet veel singletracks maar vooral prachtige natuurgebieden bij de Noetselerberg, de Borkeld en langs de regge. Geniet ook vooral van de verschillende klimmetjes op deze route. 

Rijssen

Route van 19 kilometer en 83 hoogtemeters. Lange singletracks voor de liefhebber die houdt van veel bochten en een heuvelachtig terrein.

Mooie natuur op de Rijssense berg en Hollands Schwarzwald.

Westerhaar Sibculo

De route is 25 kilometers lang en heeft 231 hoogtemeters. Verrassend mooi parcour met hoogtepunten Sibculose plas en de Spartelvijver.

Voor velen zal het onbekend zijn dat het veengebied dankzij de kanaalafgravingen, het turfsteken en de plasafgravingen een prachtig natuurgebied is ontstaan waar grote hoogteverschillen door ontstaan zijn.

De parcourbouwers hebben dit gebied benut om een van de heuvelachtigste en meest uitdagende ATB routes van Oost Nederland te bouwen.

Wierden Hoge Hexel

De route is 34 kilometers lang en heeft 67 hoogtemeters.

Startpunt op de Carpoolplaats A35 bij Wierden is ideaal gelegen en bereikbaar vanuit N36, A35 en A1/N346. Door eerst via de fietssnelweg F35 naar het begin van de Stegeboerstrack te fietsen pak je deze hele fraaie track 2 keer. Deze track maakt onderdeel uit van de verkorte ATB Wierden (rode markering) route en kan prima gecombineerd worden met ATB Oost route ATB Enter Wierden.

De hoogtemeters zitten vooral in de wal langs de A35. Het Lageveld parcours is een mooie afwisseling met een meer dan 5 km lange Singletrack.

Haaksbergen

Deze route is 25 kilometers en heeft 29 hoogtemeters.

Dit parocours gaat door de bossen van natuurgebied het Lankheet. Geen noemenswaardige heuvels maar wel prachtig natuurgebied.

Ootmarsum Vasse

Deze route is 39 kilometers en heeft 209 hoogtemeters.

Dit parcours gaat door het natuurgebied van Springendal en het heuvelachtig gebied van Vasse en Ootmarsum. De Kuiperberg ligt op de route en de Braamberg en Tutenberg liggen dicht bij de route ter hoogte van Vasse.

Vasse Uelsen 

Deze route is 34 kilometers en heeft 271 hoogtemeters.

Dit parcours bevat alle heuvels voor en achter de Duitse grens Bij Vasse. De Braamberg en Tutenberg bij Vasse en de Paasberg en Lönsberg over de Duitse grens. Veel singletracks, geen bewegwijzering dus vertrouw de GPX. Nergens een fietsverbodsbord gezien in Duitsland. Wel kijken of er in de tijd geen verbodsborden zijn bijgekomen.

Denekamp Isterberg 

Deze route is 28 kilometers en heeft 130 hoogtemeters.

Mooie natuurroute precies op de grens Duitsland Nederland rond het natuurgebied tussen de grensovergang bij Noord Deurningen richting het zuiden. Mooie gravelpaden en fietspaden.. De route gaat over de Isterberg (57 meter hoogte) en Tillenberg (31 meter hoogte). Route gaat door het mooie grensdorp Brandlecht. Het lange fietspad over exact het de grenslijn met halverwege de hut voor de commiezen(douanebeambten) verraadt de smokkelgeschiedenis van dit gebied. Dit soort hutten waren half ondergronds om niet teveel op te vallen en hadden kijkgaten voor het traceren van de smokkelaars.

Lattrop Nordhorn 

Deze route is 20 kilometers en heeft 50 hoogtemeters.

Dit parcours ligt op ca 60 meter hoogte en gaat over het natuurgebied tussen Lattrop en Nordhorn. Vooral de track precies op de grens tussen Duitsland en Nederland is prachtig en heeft zicht op de mooie Duitse vennen. Op het noordelijkste punt van de route is de Aaksberg met een hoogte van 70 meter.

Oldenzaal de Lutte

Deze route is 36 kilometers en heeft 181 hoogtemeters.

Dit parcours start op de parkeerplaats van natuurgebied Springendal aan de Brandtorenweg in Vasse. De route bevat alle heuvels voor en achter de Duitse grens Vasse Uelsen. Tutenberg en Braamberg liggen aan de Nederlandse kant van de grens. De Poascheberg en Lönsberg aan de Duitse kan van de route.

Overdinkel Gildehaus

Deze route is 30 kilometers en heeft 120 hoogtemeters.

Op het drielandenpunt van Nederland en de 2 Bundesländer Nordrhein-Westfalen en Niedersaksen ligt Overdinkel. Van daar uit een route eerst over asfaltwegen naar de top van de Mühlenberg met een stijgingspercentage tot 14 %. Met prachtig uitzicht op 84 meter hoogte. Daarna mooie terugtocht over gravel- en zandpaden via de Gildehaus Vennen en de Dreiländersee.

Beckum Delden

Deze route is 30 kilometers en heeft slechts 24 hoogtemeters.

Dit parcours gaat door het glooiende essenlandschap rondom Beckum. Niet veel singletracks, wel prachtige coulissenlandschappen en een aantal stukken bos en heide tussen Beckum en Haaksbergen.

Delden Borne

Deze route is 42 kilometers en heeft 69 hoogtemeters.

Dit parcours gaat door het glooiende essenlandschap en de bossen van Twickel. Helaas te weinig bochtige singletracks door de prachtige bossen. 

Langs de A35 de belangrijkste beklimmingen. Daarnaast de glooiende essen. Ook de sluis bij het Twentekanaal in Delden verraadt dat er wel een hoogteverschil in deze omgeving zit.

Haaksbergen Buurse

Deze route is 45 kilometers en heeft 60 hoogtemeters.

Dit parcours gaat door het Buurse zand waar de wilde koeien vrij tussen de ATB paden lopen. Daarnaast gaat de route over het Witte veen achter Buurse tot over de Duitse grens bij de Haarmuhle. 

Geen grote hoogteverschillen. De parcourbouwers hebben wel mooie lange singletracks aangelegd met veel vlonderpaden. Uitgestrekte omgeving met veel bos en heidegebied.

Hengelo Enschede

Deze route is 28 kilometers en heeft 54 hoogtemeters.

Dit parcours gaat door de bossen en het coulissenlandschap tussen de grotere Twentse steden Hengelo, Oldenzaal en Enschede. De route gaat over natuurgebied de Lonnekerberg.

Deze berg ligt op het parcour. Verder gaat de route door het gebied rond de UT bossen – het voormalig landgoed Drienerlo – en langs het voormalig vliegveld Twente.

de Lutte Bad Bentheim

Deze route is 40 kilometers en heeft 198 hoogtemeters.

De route gaat via natuurgebied Lutterzand via Isterberg en Bentheimerwald naar Bad Bentheim. Via de Muhlenberg in Gildehaus weer terug naar de Lutte.

Prachtig route gemakkelijk bereikbaar. Veel graveltracks en bospaden. Mooie klimkilometers over de grens bij Bad Bentheim en Gildehaus. Tussen de graveltracks wel lange asfalt landwegen.

de Lutte Beuningen

Deze route is 33 kilometers en heeft 150 hoogtemeters.

De route gaat via natuurgebied Lutterzand langs de Dinkel naar Beuningen. Na Beuningen volgen de prachtige heuvels Austiberg, Hakenberg en Loabult. 

Prachtig route gemakkelijk bereikbaar. Veel mooie gravelpaden. Langs de Dinkel een aantal fraaie singletracks. Na Beuningen begint het klimmen door het coulissenlandschap

Glanebrug Alstatte

Deze route is 31 kilometers en heeft 48 hoogtemeters. 

Dit parcours gaat over gravelwegen, asfaltwegen en een aantal singletracks door het grensgebied van Aamsveen en Witte Veen. Eerst richting Glanerbrug, vervolgens het Amtsvenn gebied in Duitsland. Daarna via Witte Veen in het Nederlandse deel weer terug naar het startpunt Aamsveen. Deze route heeft bij Witte Veen een aantal mooie singletracks die vallen onder de rode MTB route van Haaksbergen. Met name het Nederlandse deel van de natuurgebieden  bevatten fraaie tracks.

Enter Wierden

Deze vlakke route is 25 kilometers en heeft 7 hoogtemeters. 

De route gaat langs met verharde fietspaden langs de prachtige omgeving van de Regge: De Midden Regge, de Boven Regger en de aftakking Exose Aa.  Het tweede deel van de ATB route pakt het zuidelijk deel van de rode ATB Wierden route door Rectum en Ypelo met de singletracks Kippershoektrack en Nieuwstad pad. 

× Hoe kan ik je helpen?