Achterhoek

Heuvels in Achterhoek

Binnenkort op deze pagina meer ATB routes in het heuvelachtige landschap van de Achterhoek.

Lochem Vorden

Deze route is 32 kilometer en heeft 20 hoogtemeters. Veel bospaden en minder klimkilometers. Bij het start- of eindpunt kan je aan de Gageldijk eenvoudig het Gagelcircuit aan deze route koppelen.

Vorden Ruurlo

Deze route is 23 kilometer en heeft 9 hoogtemeters. Gevarieerde route met gravelpaden, singletracks en bospaden. Mooi te combineren met ATB Barchem Lochem, ATB Ruurlo Zeddam, ATB Barchem  Ruurlo, ATB Vorden Lochem.

Barchem Lochem

Deze route is 26 kilmeter en 223 hoogtemeters. Deze route moet je gedaan hebben als je van klimmen houdt en wil genieten van een mooie omgeving. De Lochemse berg en de Kalenberg liggen op deze route. De Paasberg ligt dicht bij de route.

Harfsen Eefde

Deze route is 19 kilometer en heeft 22 meter hoogteverschil. Langs het Twentekanaal en de bossen rondom Harfsen liggen op deze route. Gorssel ligt ook niet ver van deze route. De singletrack langs het Twentekanaal is een leuk uitdagend stuk.

Almen Gorssel

Deze route is 34 kilometer en heeft 120 meter hoogteverschil. De route is een gecombineerde route van MTB Gorssel Noord en MTB Zutphen. Een gevarieerde route in een mooi landschap met in de buurt van Gorssel de bosrijke omgeving rondom Joppe en de Gorsselse Heide. In de omgeving van Almen en Warnsveld tracks langs de Berkel en het bosgebied van Huis de Voorst.

Lichtenvoorde Vreden

Deze route is 42 kilometer en heeft heel weinig singletracks.  Het is een eigen GPX route zonder bordjes. Het parcours heeft 56 hoogtemeters.  Reden waarom je deze route moet fietsen is de prachtige natuur. En als je het lekker vind om ook een keer wat langer rechte stukken te fietsen, is dit ook een prima parcouts. De mooie onderdelen van de route het onder Zillbrock over de grens richting Vreden en de noordkant van het Hilgelo. De Zuidkant van het Hilgelo zit in de route ATB Winterswijk. Ook is het aardig om te fietsen op de  singletracks bij het befaamde terrein Zwarte Cross in Lichtenvoorde. 

Ruurlo Barchem

Deze route is 29 kilometer en heeft 27 hoogtemeters. Vanaf de parkeerplaats Brasserie Woods in Barchem een heen en terugweg via een verbindingsweg. Daarmee een volwaardige route.

Veel singletracks en mooie omgeving met veel bosgebied. Veel hobbels op de singletracks in de positieve zin van het woord.

Ruurlo Zelhem

Deze route is 36 kilometer en heeft 140 hoogtemeters. Vanaf de parkeerplaats naast snackbar de Veldhoek Hengelo (Gld) is een prachtige ATB route uitgezet door de lokale vrijwillers. Heel veel fraaie singletracks. En in het eerste deel, de Vossebos, prachtig aangelegde heuveltracks. In de gebieden er tussen in fraaie verbindingswegen in het hart van de Achterhoek. 

De ATB route Ruurlo Barchem ligt niet ver van het startpunt en is prima te combineren met deze route.

Winterswijk

Deze route is 41 kilometer en heeft 103 hoogtemeters. Vanaf de startplek begin Kattenbergseweg start een route met lange singletracks maar toch ook lange verbindingsstukken over zand- en asfaltwegen.

Het gebied rondom het zuidelijke deel van Hilgelo en Korenburgerveen bevat mooie lange singletracks in bosrijk gebied. Het letterlijke hoogtepunt is de Winterswijkse berg, het voormalige vuilstortterrein dat met uitdagingende klimtracks mooi is aangelegd.

Neede Eibergen

Deze route is 45 kilometer en heeft 150 hoogtemeters. Deze gevarieerde begint en eindigt op de Needse berg. Deze berg is 34 meter hoog. Met uitzicht op de uitkijktoren Neede op de Beukenbosweg en de Needse Molen, adres Hollandse Molen. Halverwege een mooi rustpunt bij de Mallumse Molen in Eibergen. Veel gravelpaden. Deze route loopt bij natuurgebied Lankheet over de rode MTB route Haaksbergen. Tussen de fraaie natuurgebieden soms wel lange asfaltwegen.

Goor Neede

De ATB route Goor Neede is 37 kilometer en heeft 150 hoogtemeters.

Deze gevarieerde route begint en eindigt in Kerspel Goor. Eerst de gravelpaden rondom landgoed Weldam en Wegdam. Vervolgens via een rondje bij landgoed Nijenhuis richting de Markvelde en de Needseberg. Daar zijn een aantal singletracks goed voor de hoogtemeters op deze route. 

Op de terugweg richting Noordijk en Diepenheim een aantal fraaie gravelpaden rondom landgoed Westerflier, waaronder het gravelpad langs de boomtuin.

Diepenheim Gelselaar

De korte gravelroute ATB Diepenheim Gelselaar is 17 kilometer en heeft 15 hoogtemeters.

De route gaat over gravelpaden langs de landgoederen Diepenheim, Nijenhuis, Westerflier en Warmelo. Vanuit de Schipbeek en Gelselaar weer terug naar het startpunt Deventerdijk in Diepenheim. De route overlapt bij Landgoed Westerflier en de boomtuin met de route ATB Goor Neede.

Lichtenvoorde Aalten

Deze route is 18 kilometer en heeft 60 hoogtemeters. Vanuit de N18 Twenteroute bij Radstake kan je afslaan richting de Landstraat en de Schapendijk. Doorrijden op de Schapendijk tot nummer 2 waar je niet verder mag met de auto. Hier kan je direct aansluiten op de route met de paarse markering. De Vennebulten is een prachtig aangelegd Singletrack parcours met zoals de naam zegt vennen, bulten en heuveltjes. 

Het traject richting Aalten heeft een afwisselend landschap met zandpaden en een aantal verbindingswegen. Mooi om te zien hoe de parcoursbouwers en vrijwilligers dit stukje Achterhoek aantrekkelijk hebben gemaakt voor de MTB-er.

Winterswijk Stadtlohn

Deze route is vlak meer zeker een aanrader Hij is 23 kilometer lang en heeft 26 hoogtemeters.

Zeer gevarieerde route met singletracks op en rond het Kommiezenpad met Duitsland. Prachtige singletracks, gravelpaden en fietspaden langs de Berkel tussen Stadtlohn en Vreden.

Winterswijk Oeding

Deze fraaie gravelroute gaat grotendeels over singletracks, gravel- en zandpaden. Hij is 25 kilometer lang en heeft 39 hoogtemeters.

De route gaat van Winterswijk Ratum naar het Kommiezenpad met Duitsland. Na Oeding gaat de route over lange gravelpaden in het prachtige grensgebied via Winterswijk Kotten terug naar het startpunt.  Ter hoogte van Kotten merk je een vals plat, een hoogteverschil in buurtschap Woold je deze kleine heuvel kan beklimmen.

× Hoe kan ik je helpen?