Salland

Nijverdal Hellendoorn

De route is 21 kilometers lang en heeft maar liefst 214 hoogtemeters. Een mooi parcours door de Hellendoornse berg en de Eelerberg.

Nijverdal Luttenberg

Het parcours is 40 kilometer en heeft 210 hoogtemeters. Mooie route met singletrack onderdelen van MTB Holten en Reggedal. Route gaat over heuvelachtig gebied bij Luttenberg, Eelerberg en Nijverdalseberg. Vooral de heuvels bij Luttenberg hebben een aantal prachtige heuvelachtige vergezichten. Op de terugweg de route is de omgeving langs de Regge richting Nijverdal ook zeker de moeite waard. 

Holten Haarle

Het parcours is 27 kilometer en heeft 230 hoogtemeters. Mooie route aan de randen van de Holterberg. De Sprengenberg bij Haarle en de route aan de rand van de Sallandse Heuvelrug is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Deze variant van de Holterberg route start en eindigt bij de befaamde Motieweg waar extra hoogtemeters gemaakt worden.

Lemele

Het parcours is 18 kilometer en heeft 183 hoogtemeters. De Lemelerberg en de Archemerberg zijn de hoogste heuvels uit de wijde omtrek. Prachtig parcours met bossen en open velden.

Ommen

Het parcours is 22 kilometer en heeft 44 hoogtemeters. Niet zoveel singletracks als ATB Lemele. Wel mooie omgeving. De Besthemerberg ligt op het parcours.

Mariënberg Hardenberg

Het parcours is 22 kilometer en heeft 11 hoogtemeters. Route is erg fraai aangelegd. Van alle routes in Oost Nederland is dit een van de routes met de meeste lange bosrijke singletracks. Route loopt door het natuurgebied links en rechts van de N36 voorbij Mariënberg. Een keer oversteken op deze drukke weg. Dus goed uitkijken. Tracks zijn erg goed onderhouden.

Nieuwleusen Staphorst

Het parcours is 27 kilometer en heeft 118 hoogtemeters. Hij is geheel gelegen in het bosgebied van boswachterij Staphorst bij recreatieplas de Zwarte Dennen. Route is erg fraai aangelegd. In de loop van de jaren is deze route steeds verder uitgebreid en met leuke klimbultjes uitgerust. Vrijwilligers van WTC Staphorst Rouveen hebben deze route in 2016 vormgegeven zoals hij nu is: 27 kilometer (100% van parcours) singletracks, bospaden en zandwegen!  Complimenten aan de parcoursbouwers.

Schalkhaar Diepenveen

Het parcours is 34 kilometer en heeft 26 hoogtemeters. Mooie singletracks en erg mooie omgeving. Behoort tot 1 van de mooiste ATB routes van Oost Nederland. Goede bewegwijzering.

Okkenbroek Schalkhaar

Het parcours is 40 kilometer en heeft 23 hoogtemeters. Lange singletracks in de buurt van Okkenbroek en Wechelerveld in Schalkhaar. Het Wechelerveld, die ook onderdeel is van de route Schalkhaar Diepenveen kan je voor 1/4 of 5/4 onderdeel maken van de route, Beide routes zijn hieronder weergegeven.

Holten Bathmen

Het parcours is 38 kilometer en heeft 120 hoogtemeters. Mooie gravelroute tussen Holten en Bathmen. Met fraaie stukken zand- en gravelpaden tussen het coulissenlandschap. En aan het eind van de route een lekker klimmetje, de Beuseberg, met een hoogte van 34 meter.

Kloosterhaar Itterbeck

Het parcours is 40 kilometer en heeft 139 hoogtemeters. Mooie gravelroute vanuit grensweg in Kloosterhaar over de Uelsener Berge richting Uelsen. Met een mooie klim van de Ratzelberg die een hoogte heeft van 43 meter. Mooie gravelpaden en de bospaden over de Itterbecker Heide zijn goed begaanbaar.

× Hoe kan ik je helpen?