Denekamp Isterberg

Startpunt Bij T-splitsing Stengerveldweg Zwartkampweg. Langs de weg voldoende parkeergeledenheid. Beste aanrijdroute vanuit A1 afslag de Lutte via Beuningen en de zuidkant van Denekamp. Vanuit de Zwartkampweg ga je over het fietspad richting de grens waar je de route begint over het Comiezenpad.
Afstand: 28 kilometer 
Hoogtemeters: 130 meter 
Markering: eigen route – Zie GPX bestand 

Mooie natuurroute precies op de grens Duitsland Nederland rond het natuurgebied tussen de grensovergang bij Noord Deurningen richting het zuiden. Mooie gravelpaden en fietspaden.. De route gaat over de Isterberg (57 meter hoogte) en Tillenberg (31 meter hoogte). Route gaat door het mooie grensdorp Brandlecht. Het lange fietspad over exact het de grenslijn met halverwege de hut voor de commiezen(douanebeambten) verraadt de smokkelgeschiedenis van dit gebied. Dit soort hutten waren half ondergronds om niet teveel op te vallen en hadden kijkgaten voor het traceren van de smokkelaars.

 

Download file: ATB_Denekamp_Isterbergv2.gpx

× Hoe kan ik je helpen?